Hoe kies je een parfum voor je leeftijd?

2 comments

Parfums zijn heel persoonlijk omdat er echt geen manier is om onze smaak en voorkeuren uit te leggen. Ze kunnen enorm verschillen van persoon tot persoon, afhankelijk van hun geslacht, volwassenheid, budget en meer. In wezen zijn er geen regels voor het dragen van parfum. Parfumerie moet, net als alle andere kunstvormen, worden genoten op een manier die een snaar bij je raakt.

Er is geen leeftijd om aan je geurreis te beginnen. Je kunt in elke fase van je leven halsoverkop verliefd worden op parfums. Dat gezegd hebbende, aan de slag gaan met parfums kan nogal intimiderend en overweldigend zijn vanwege de enorme verscheidenheid aan geuren die tegenwoordig in de schappen liggen. Om je te helpen, hebben we een gids gemaakt die de geschikte parfums voor elke leeftijdsgroep identificeert en je het zachte duwtje geeft dat nodig is om deze fascinerende wereld te betreden. We hebben ze voor het gemak verder gecategoriseerd als mannelijk en vrouwelijk.

Tiener

Als je een tiener bent en op zoek bent naar het perfecte parfum om je collectie te beginnen, zijn we hier om je te begeleiden.

Mannelijk

Gedurfde en jeugdige geuren zijn de beste keuze voor tienerjongens. Experimenteren loont op deze leeftijd, want je begint net je parfumidentiteit te ontdekken. Bovendien zal het ook helpen om een duidelijke indruk te maken. Frisse, peperige geuren met aromatische en aquatische tonen kunnen helpen om een schoon gehemelte te creëren.

Vrouw

De parfums die u kiest, moeten uw jeugdige uitbundigheid ten volle laten zien. Frisse en zoete geuren met bloemig-fruitige akkoorden en een klodder vanille of honing zijn een uitstekende keuze. Als je niet dol bent op sacharinegeuren, kun je kiezen voor lichtere bessengeuren of aquatische parfums doorspekt met lichte bloemen.

jaren '20

Dit is de tijd om echt indruk te maken met je parfums en je vrijheid te vieren. Of je nu een kenmerkende geur- of parfumfamilie wilt opzetten of wilt experimenteren met duurdere opties, je jaren '20 bieden de ideale speeltuin.

Mannelijk

Mannen van in de twintig moeten parfums kiezen die zelfvertrouwen uitstralen. Het is belangrijk om volwassenheid en ervaring te laten zien door je parfumkeuze zonder je greep te verliezen op het enthousiasme en de wens om een stempel op de wereld te drukken. Lichte, frisse fougères met citrustonen zijn ideaal voor dagkleding. Een mix van kruiden en gourmand-tonen is prominent aanwezig in de donkere clubbing-parfums.

Vrouw

Traditioneel vrouwelijke geuren horen thuis in de parfumgarderobe van elke vrouw van in de twintig die serieus genomen wil worden zonder hun speelse uitstraling te verliezen. Bloemige noten zoals jasmijn, roos of lelietje-van-dalen, en gourmand noten zoals vanille, karamel en slagroom zijn geliefd bij vrouwen in deze leeftijdsgroep. Rijkere geuren die bloemen- en gourmandakkoorden combineren, zijn geschikt voor uitgaan.

jaren '30

Je hebt jezelf tegen die tijd al gevestigd en hebt het budget om die dure parfums te verkennen die tot nu toe buiten bereik leken te zijn. Je jaren '30 markeren het begin van de tweede helft van je geurreis.

Mannelijk

Als je het idee koestert om je jaren '30 door te brengen met ruiken als een oudere heer, schud het dan nu van je af. Het is de perfecte tijd om je volwassenheid te omarmen en een zacht afscheid te nemen van de overblijfselen van je jeugd. Oud zou rond deze tijd je geurgarderobe moeten binnenkomen. Warme, houtachtige parfums doorspekt met exotische kruiden zullen je collectie naar een hoger niveau tillen. Je zult merken dat je aangetrokken wordt tot rijkere, donkerdere parfums.

Vrouw

Vrouwen van in de dertig die hun professionele en persoonlijke leven op de rit hebben, zouden onbeschaamd moeten zijn als het gaat om het uiten van hun persoonlijkheid door middel van hun parfum. Dit is ook het juiste moment om te investeren in luxere geuren om je reis te vieren. Frisse en lichte chypres met een vleugje musk zijn ideaal om overdag te dragen, net als muskusachtige bloemen. Als je van een fruitige toets houdt, zijn pruimen- en perziktonen uitstekende noten om in je parfum te hebben.

jaren 40

Je jaren 40 zijn de tijd om je verfijning te tonen en te pronken met je succes.

Mannelijk

Voor mannen is dit het perfecte moment om die strakke pakken te dragen en zich te vestigen als iemand om jaloers op te zijn.  Rijke, houtachtige en rokerige geuren met slechts een vleugje kruiden zijn geweldige alternatieven. Bovendien is het ook het ideale moment om pittige bloemen en verdovende lekkernijen te dragen.

Vrouw

Vrouwen van in de veertig zijn op het hoogtepunt van hun leven en ze willen dat iedereen het weet. Elegante bloemen-muskus en licht kruidige parfums beginnen hun garderobe te doordringen. Sommige vrouwen houden er ook van om te experimenteren met verschillende soorten chypres, vooral die met fruitige akkoorden om te lonken naar hun jongere dagen.

50+

Het is belangrijk om je 50-er jaren te omarmen als de tijd om levendigheid en energie te omarmen. Je leven vieren is belangrijk, en parfums zijn een uitstekende manier om dat te doen.

Mannelijk

Op dit moment is het speelveld vrij open. Niche- en luxe parfums zullen je parfumgarderobe verrijken. Zoete, rokerige parfums en schone, muskusachtige parfums zijn geweldige opties.

Vrouw

Teruggaan naar schone en zoete parfums kan een uitstekende manier zijn om je jongere dagen te vieren. Aan de andere kant kun je kiezen voor zware wierookparfums die je aanwezigheid in elke kamer echt zullen verhogen.

We hopen dat onze gids je helpt!


2 comments


  • Beautinow

    @Jessie, I think you’re totally right! The goal of this post is not all to tell people what to wear. However, there are people who aren’t sure what fragrance to choose, then this post will be a great overall guide to help them choose based on their gender and age. For perfume lovers, who know exactly what they want and what they enjoy, this post is still grade for getting inspiration and ideas, but in the end it’s the person itself who should decide what to wear.


  • Jessie

    Isn’t it too much to classify people into age groups for perfumes? If my grandma feel like wearing a teenager fragrance, and if that makes her happy then she should go for it!


Leave a comment

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.