Hoe u uw kenmerkende geur kunt vinden in 7 eenvoudige stappen

Het benutten van de kracht van geur is een uitstekende manier om jezelf op een nogal subtiele manier gedenkwaardig te maken. Het parfum dat je kiest om te dragen, kan meer over jou onthullen dan je denkt. Het kan niet alleen boekdelen spreken over je persoonlijkheid, maar het geeft ook een indicatie van de persoon die je wilt worden.

EEN kenmerkende geur uiteindelijk diep verankerd raakt in de manier waarop iemand je herinnert. EENls je ervoor kiest om elke dag hetzelfde parfum rond dezelfde groep mensen te dragen, zullen ze de geur onbewust aan jou relateren wanneer ze er een vleugje van krijgen.

Huidchemie

EENls je niet zeker weet of je een kenmerkende geur voor jezelf krijgt, denk er dan zo over na. EENls je eenmaal een parfum hebt gevonden dat jou vertegenwoordigt en je nooit in de steek laat, is het niet meer dan eerlijk dat je het op een intiem niveau associeert met je herinneringen. Parfumliefhebbers kennen het idee dat geen enkele geur precies hetzelfde ruikt bij twee verschillende mensen. In feite reageert je huidchemie met elke geur om een vertolking te creëren die uniek is voor jou. Je kenmerkende geur zal er een zijn die prachtig aansluit bij de chemie van je huid en je vult met positieve emoties. Naarmate je verder gaat in het leven, wordt je kenmerkende geur de geheimbewaarder die je koestert. Dat gezegd hebbende, hoe vind je een parfum dat bij je past?

Een kenmerkende geur kiezen 

Hoewel het idee van een kenmerkende geur ongetwijfeld geweldig is, kan het moeilijk zijn om een kenmerkende geur te kiezen en je eraan te houden. Om te beginnen zijn er duizenden parfums in de schappen waarmee je kunt experimenteren voordat je genoegen neemt met één bepaalde fles. Om de druk te verlichten, moet u uzelf eraan herinneren dat uw kenmerkende geur alles kan zijn wat u maar wilt. EENls je drie tot vier kenmerkende parfums wilt hebben, zodat je er periodiek tussen kunt wisselen, is dat helemaal goed. U kunt uw kenmerkende parfums ook categoriseren op basis van het seizoen, het tijdstip van de dag of de gelegenheid.

Het primaire idee is om een opzettelijke, minimalistische parfumgarderobe te bouwen die de hoofdpijn van het kiezen van een parfum elke ochtend uit de vergelijking wegneemt, maar je zal laten genieten van parfum op zijn best omdat je alleen je absolute favorieten zult dragen.

EENls u zich geïntimideerd voelt bij het vooruitzicht om de overvloed aan parfumflesjes en merken te verkennen om uw kenmerkende geur te vinden, zijn wij er om u te helpen.

Laat een bericht achter in onze chatbox op deze pagina, en onze parfumeurs geven je graag advies en helpen je bij het vinden van jouw kenmerkende geur!

1. Begrijp geurfamilies

EENls je de juiste keuze wilt maken, moet je weten wat je wilt. EENls je eenmaal vertrouwd bent geraakt met de gebruikelijke noten en akkoorden in parfums, is het tijd om je keuzes te verfijnen op de geurfamilies die je leuk vindt. Fris, houtachtig, oriëntaals en bloemig zijn de vier belangrijkste geurfamilies waarvan je op de hoogte moet zijn. Het is erg handig om te weten naar welke tonen je aangetrokken wordt, omdat veel parfums overlappende families hebben. Terwijl bloemen vaak vrouwelijker en zoeter zijn, zijn kruidige geuren meestal warm en zwoel. Frisse, lichte, citrusachtige parfums zijn zeer betrouwbaar, terwijl houtachtige parfums als aards en mannelijker worden gezien.

Heel vaak zul je parfums vinden als olfactorische cocktails, maar dat is het leuke van de kunst. Zodra je de unieke combinatie ziet die je leuk vindt, lijkt het niet langer zo ingewikkeld.

Parfums worden vaak onderscheiden door hun top-, midden- en basisnoten. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op onze pagina over de Parfum Piramide.

2. Kies uw ideale parfumconcentratie

EENls je eenmaal hebt besloten welk type geur je in je kenmerkende parfum wilt, is het tijd om de meest geschikte concentratie te vinden op basis van je behoeften. EENls u tevreden bent met zeer lichte concentraties die slechts een uur of zo aanhouden, kunt u kiezen voor Eau Fraiche of Fragrance Mists. Eau de Cologne heeft ergens tussen de 2-4% parfumolieconcentratie en kan tot twee uur meegaan, terwijl Eau de Toilette, met zijn 5-15% concentratie, gemakkelijk drie tot vier uur meegaat.

EENls u wilt dat uw kenmerkende geur niet onderhandelbaar lang meegaat en u de hele dag meegaat, moet u alleen kiezen voor Eau de Parfum met een olieconcentratie van 15-20% of Pure Parfum/Extrait de Parfum met 20-40 % concentratie.

Je moet er ook rekening mee houden of de sillage van een parfum belangrijk voor je is, aangezien deze kan variëren van akkoord tot akkoord en van concentratie tot concentratie. De sillage zorgt ervoor dat een geur van je lichaam afstraalt en de mensen om je heen charmeert.

3. Bekijk trends, vergeet de klassiekers niet

Je zou kunnen denken dat de klassieke kenmerkende parfums overdreven zijn, en dat is een terecht punt. Zoals hierboven vermeld, reageren parfums echter anders op basis van de chemie van de huid. Dit betekent dat een iconisch cultparfum er zelfs in kan slagen je te onderscheiden van de massa als de pasvorm goed is. Het controleren van de huidige parfumtrends zou zeker op je to-do-lijst moeten staan, maar negeer niet de edelstenen die mensen al tientallen jaren boeien.

4. Bestel Sampler-pakketten

EENls je een heleboel parfums wilt proberen zonder zelfs maar je huis te verlaten en ze volledig wilt ervaren, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen, zijn sampler-packs de juiste keuze. Meestal een set van 2 ml-5 ml flesjes, ze zijn verkrijgbaar bij verschillende retailers en zijn vaak gegroepeerd op merken of geurfamilies. Het belangrijkste voordeel van het hebben van parfumsamplers is dat je ze voor de dag kunt sprayen en de hele geur van heel dichtbij kunt zien, omdat er een vermenging van geuren bij komt kijken. U kunt de lijst verfijnen en 10 ml-samplers van uw topkeuzes bestellen, voordat u uw definitieve keuze uitgeeft. 

Bij Beautinow bieden we ook maandelijks samengestelde parfummonsterboxen dus je kunt veel verschillende nicheparfums uitproberen voor een kleine prijs.

5. Bezoek een parfumwinkel met een open geest, maar koop nog niet

EENls je niet veel succes hebt gehad met het online bestellen van parfumsamplers, is het misschien tijd om de traditionele route te gaan en naar een parfumwinkel te gaan, of de opties eindeloos zijn. Dat heeft echter zijn eigen kanttekeningen, want het is heel gemakkelijk om overweldigd te raken en tien parfums op één dag te proberen, wat je in wezen helemaal niet zal helpen omdat je ze niet goed kunt ervaren.

Kies in plaats daarvan voor een methodische aanpak. Zelfs als u er niet een voor u tussen de sampler-pakketten kunt vinden, hebben ze u een duidelijker beeld gegeven van de merken en akkoordcombinaties die u verkiest. Gebruik ze als uitgangspunt bij het uitproberen van parfums in de winkel. Nadat je 7-10 parfums hebt geroken met behulp van de strips, breng je alleen je top drie keuzes rechtstreeks op de huid aan en label je ze voor je gemak. Loop de winkel uit en ga door met je dag, zodat je na een paar uur een duidelijk idee krijgt van hun dry-downs. EENls deze reis niet succesvol was, kijk dan uit naar de volgende.

Zodra u uw ideale nicheparfum hebt geïdentificeerd, kunt u op de Beautinow-website bladeren en uw potentiële kenmerkende geur voor een betere prijs vinden.

6. Besteed tijd aan het parfum voordat je het een handtekeningstatus geeft

Misschien is dit een goed idee, maar we kunnen het niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om tijd met een parfum door te brengen voordat je het als je kenmerkende parfum bestempelt. Er is absoluut geen haast om de ongrijpbare, perfecte kenmerkende geur te vinden; het kan een paar maanden van geuronderzoek kosten om daar te komen. Geniet van de reis en haast u niet als u er zeker van wilt zijn dat u tevreden bent met uw uiteindelijke keuze. Parfums evolueren, dus je moet ze tijdens je dag dragen om ze de kans te geven hun ware identiteit te onthullen.

7. Het kenmerkende parfum moet uw stemming of persoonlijkheid overbrengen

Dit kan de eerste stap zijn bij het testen van een parfum, of de laatste. Wij zijn van mening dat dit laatste in termen van analyse voordeliger zou kunnen zijn. De primaire taak van je kenmerkende parfum is om je humeur en persoonlijkheid over te brengen op de manier die je van plan bent, dus mis in dat opzicht een dealbreaker. Het moet je een gevoel van vreugde en vertrouwen geven elke keer dat je het erop spritz. Het is echter pas nadat je een parfum hebt ervaren en ermee hebt leren leven, dat je het antwoord op deze vraag weet.

Conclusie

Je kleding- en verzorgingsgewoonten kunnen vaak de toegangspoort tot je persoonlijkheid zijn. EENls je een sterke eerste indruk wilt maken, moet je misschien extra letten op hoe je jezelf presenteert. Een kenmerkende geur kan hierbij helpen. Dat gezegd hebbende, laat de keuze van je kenmerkende parfum niet worden beïnvloed door iets anders dan je eigen wensen en verlangens. Draag wat je comfortabel en gelukkig maakt in je vel; je hoeft alleen jezelf te plezieren. We hopen dat je die vindt!


Leave a comment

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.