Moet je dure parfums of veel betaalbare parfums kopen?

2 comments

Parfums verzamelen kan een dure hobby zijn. Voor de meesten van ons kan onze portemonnee de steeds groter wordende boodschappenlijst voor geuren niet bijhouden. Dus een logische vraag die uiteindelijk bij je opkomt is: moet ik een paar dure flessen kopen of veel goedkope? In dit bericht helpen we je om je denkproces te structureren en een beslissing te nemen!

1. Koop waar je van houdt

Allereerst is het belangrijkste advies nummer één om altijd parfumflesjes te kopen waar je dol op bent. Als je het nog niet zeker weet, moet je eerst monsters nemen, of het nu goedkope of dure zijn.

Bij Beautinow bieden we: parfum monsters voor honderden niche-geuren.

2. Zoek naar alternatieven

Zodra je geuren hebt ontdekt waar je dol op bent, kun je beginnen met het controleren of er vergelijkbare, goedkopere geuren zijn die je misschien leuk vindt of zelfs meer. Als je dat doet, dan is het goed voor je! Maar als ze maar een beetje op elkaar lijken, en je vindt ze niet zo leuk, ga dan voor het origineel!

Onthoud dat het kopen van veel goedkope flessen die je niet gebruikt in feite duurder is dan een enkele geweldige premium fles!

3. Dagelijkse slijtage of speciale gelegenheden?

Iets anders waar je rekening mee moet houden, is of je op zoek bent naar een geur voor een speciale gelegenheid of voor dagelijks gebruik. Voor de laatste wil je misschien meer betaalbare kopen, vooral als je een krap budget hebt. Terwijl je voor de speciale gelegenheden een paar duurdere geuren kunt krijgen.

4. Flexibiliteit

Als uw budget beperkt is, moet u zich ook afvragen of u de voorkeur geeft aan flexibiliteit om tussen veel verschillende geuren te wisselen, of dat u altijd dezelfde geuren zult dragen. Als je een persoon bent die regelmatig van parfum wil wisselen, afhankelijk van het seizoen, het tijdstip van de dag, de gelegenheid of zelfs geuren in laagjes wilt aanbrengen, dan is het waarschijnlijk verstandig om je geld uit te geven aan veel verschillende soorten betaalbare geuren. Als je altijd bij je wapens blijft, is investeren in een dure fles de juiste keuze!

5. Het stadium van je geurreis

Ten slotte is het erg belangrijk om te weten in welk stadium u zich bevindt van uw parfumreis. Als je net bent begonnen met het experimenteren met geuren, houd er dan rekening mee dat je smaak zal veranderen. Zelfs als je veel hebt geproefd, veel geuren hebt uitgeprobeerd en je kenmerkende parfum hebt gevonden. Misschien ontdek je een paar weken/maanden later dat je er niet meer zo van geniet. Dat is helemaal goed.

Dus in het begin is het beter om je te houden aan betaalbare geuren waar je van houdt, plus het kopen van monsters. Zodra je voelt dat je smaak stabiliseert, is het misschien tijd om te investeren in die dure flessen op je boodschappenlijstje!


2 comments


  • The Perfume Room

    I remember I mostly decided to go for the cheaper designer fragrances back in the days when was still a student. Niche perfume was why to out of reach. I liked post of my cheaper purchases, so I don’t regret not buying niche at that time.


  • A perfume lover

    I definitely think that there are benefits to both buying expensive and affordable perfumes. For me, it depends on the occasion. If I’m just wearing perfume for everyday, I’ll go for something more affordable. But if I’m going to a special event or want to make a really good impression, I’ll invest in a more expensive perfume. I think it’s all about finding the right balance for you.


Leave a comment

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.