De ultieme gids voor parfumfotografie

Bij productfotografie gaat het erom de essentie van een artikel vast te leggen, en niet alleen de fysieke vorm. Dit geldt vooral voor parfums omdat ze beschikken over prachtige, unieke persoonlijkheden.

Als je geïnteresseerd bent in parfumfotografie om een extra dimensie toe te voegen aan je parfumbibliotheek of om je Instagram te laten opvallen, dan wil je ervoor zorgen dat je op foto's klikt die je relatie met een bepaald parfum weerspiegelen.

Je kunt ervoor kiezen om je te concentreren op hoe het parfum je laat voelen, of je interpretatie van de boodschap die het probeert over te brengen door middel van zijn gecompliceerde brouwsel van noten. Er zijn thuis tal van ideeën voor parfumfotografie waarmee je je spel naar een hoger niveau kunt tillen.

Aan de andere kant, als je om professionele of zakelijke redenen in parfumfotografie wilt duiken, moet je in de schoenen van de klant gaan staan en je voorstellen wat ze van een parfum zouden willen. Zolang je erin slaagt de fantasie van de kopers vast te leggen in je shots van het parfum, zullen ze zeer aanlokkelijk zijn. Bekijk eerst deze video voordat je verder gaat met onze gids om je mindset te krijgen om geweldige parfumfoto's te maken:

Om aan de slag te gaan met elke vorm van productfotografie, is het belangrijk om je apparatuur bij elkaar te krijgen en een thema voor je fotoshoot te bedenken. Als u zich overweldigd voelt door de mogelijkheden, hoeft u zich geen zorgen te maken. We zijn hier om het proces op te splitsen in eenvoudige stappen, zodat u zonder veel vertraging aan uw creatieve reis kunt beginnen.

1. Raak geïnspireerd

Het is gemakkelijk om in de val te lopen om productfotografie te zien als iets dat puur utilitair is. De waarheid is echter dat u uw creatieve geest naar de voorgrond moet brengen als u wilt dat uw foto's net dat beetje extra gaan. Inspiratie is overal; je hoeft er alleen maar naar te zoeken. Blader door Pinterest en onderzoek verschillende esthetieken om te begrijpen wat u zoekt. Voor een beetje meer richting kun je kijken naar parfumcampagnes die worden uitgevoerd door luxe luxemerken. De laatste stap is om alle individuele elementen die je leuk vindt tijdens je onderzoek samen te voegen tot één unieke compositie. Ook zul je in dit stadium moeten beslissen of je parfumfotografie met een model gaat doen.

2. Vind de juiste rekwisieten en kies het model

Het is je vast opgevallen dat parfumflesjes zelden op zichzelf aanwezig zijn in echt effectieve productfotografie. De juiste rekwisieten kunnen een wereld van verschil maken, omdat je hiermee de sfeer van de foto kunt aanpassen zoals jij dat wilt. Of je nu gaat voor donker en mysterieus of stralend en vrolijk, je kunt een scène perfect overbrengen met slechts een paar esthetisch geplaatste rekwisieten.

Dit is ook het juiste moment om het model voor je parfumfotografie te selecteren en te beslissen over hun rol in de foto.

3. Zet de scène op

Als je eenmaal duidelijkheid hebt over de compositie, is het tijd om hem in te stellen en te controleren of hij er net zo goed uitziet als je je had voorgesteld. Plaats eerst het parfumflesje en zorg ervoor dat dit het hoogtepunt van de compositie blijft. Als u zich zorgen maakt over breuk, zet u de fles op zijn plaats.

Als je tevreden bent met de plaatsing van het parfum, kun je de achtergrond en de rekwisieten naar eigen inzicht toevoegen. Zie de compositie als lagen als je hulp nodig hebt bij het visualiseren van de diepte. De achtergrond van de parfumfotografie is cruciaal voor de compositie. Speel met contrasterende en complementaire kleuren en experimenteer met verschillende esthetiek tot je die perfecte opstelling tegenkomt. Als je zo minimalistisch mogelijk wilt zijn, kies dan voor een witte achtergrond voor parfumfotografie.

4. Kies de lichten zorgvuldig

Ongetwijfeld een van de belangrijkste elementen van elke productfotografie is verlichting. Je moet je lampen precies goed afstellen, zodat je de hoeken kunt vastleggen die je wilt. Maak je geen zorgen als je nieuw bent met kunstlicht. Het enige dat u nodig hebt, is een achterlicht, een bovenlicht en een naar voren gericht licht.

Het achterlicht is meestal ver weg geplaatst om het effect van zonlicht na te bootsen. Vergeet niet een paar testopnames te maken en blijf het licht afstellen tot het op de juiste positie staat. Het bovenlicht is erboven geplaatst en je kunt een diffusiepaneel gebruiken als je het harde effect niet wilt. Het doel is om een zachte halo van licht rond de fles te creëren. Ten slotte zal het naar voren gerichte licht de fles direct verlichten, evenals het model als u ervoor kiest, en u kunt ermee experimenteren om verschillende effecten te bereiken. Als je het gebruik van deze lampen eenmaal onder de knie hebt, kun je je collectie uitbreiden.

Als je niet meteen wilt investeren in een kunstlichtopstelling, is het aan te raden om te kiezen voor een buitenfotoshoot zodat je de schoonheid van zonlicht kunt benutten.

5. Pas je camera aan

Als je de camera van je telefoon gebruikt, gebruik dan de professionele modus als je je instellingen handmatig wilt aanpassen. Een DSLR geeft je niet alleen uitstekende kwaliteit, maar ook veel meer controle over de camera-instellingen. Idealiter gebruikt u de laagst mogelijke ISO en stelt u het diafragma in op basis van de gewenste scherptediepte. Als je kunstlicht gebruikt, zorg er dan voor dat het omgevingslicht geen problemen veroorzaakt. U kunt de onderstaande video raadplegen voor verdere begeleiding.

6. Positioneer het model en maak de foto's

Als je ervoor hebt gekozen om een model op te nemen in je fotoshoot, vraag ze dan om verschillende poses aan te nemen terwijl je evalueert wat het beste werkt. Geef ze duidelijke aanwijzingen om uw tijd efficiënt te gebruiken. Maak zoveel foto's als je wilt, er zijn geen grenzen. Of je zes of zeshonderd opnamen maakt, hangt volledig af van je artistieke proces.

7. Na-productie

Zodra je al je foto's hebt gemaakt, is het tijd om ze naar je bewerkingssoftware te transporteren en te perfectioneren. Van het vervagen van de achtergrond tot het verwijderen van onnodige items en het aanpassen van de verlichting, je kunt alles doen tijdens het bewerkingsproces. Als fotobewerking nieuw voor u is, geef uzelf dan de tijd en ruimte om te leren door te experimenteren. Het is oké om je vaardigheden langzaam op te bouwen en de mogelijkheden te ontdekken.

We hopen dat je deze gids nuttig vond! 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.