9 redenen waarom je je parfum in de doos moet bewaren

 

De meeste parfumliefhebbers gooien hun parfumdoosjes gewoon weg als ze eenmaal geopend zijn. Vaak realiseren we ons niet hoe belangrijk ze zijn om veel verschillende redenen. Als je eenmaal de voordelen kent, zul je begrijpen dat het een goed idee is om je geurdoosjes te bewaren.

1. Het is gewoon prachtig

Net als de flesjes zelf zijn parfumdoosjes gewoonweg prachtig. Ze maken deel uit van de totale presentatie. En als je een limited edition / zeldzame parfum bezit, is de verpakking zeldzaam!

2. Makkelijker doorverkopen

Stel dat u een tweedehands parfum wilt kopen en u heeft twee aanbiedingen voor dezelfde prijs met dezelfde hoeveelheid inhoud. Er is slechts één verschil: aanbieding 1 wordt geleverd met de originele doos en aanbieding 2 niet. Hierdoor ga je zeker voor het eerste bod. De meeste mensen zijn zelfs bereid nog iets meer te betalen voor parfum dat wel in een originele doos zit.

3. Bescherm het milieu

Nou, misschien denk je: "En? Ik verkoop mijn parfum nooit." Maar feit is: je smaak voor parfum zal veranderen, en als het parfum voor altijd in de kast blijft liggen, waarom maak je dan geen ruimte en maak je er iemand anders blij mee voor een goede prijs.

Wat nog belangrijker is, het doorverkopen of ruilen van je parfum aan of met iemand anders, draagt ​​bij aan het onder controle houden van afval en spaart het milieu!

Als u niet zeker weet of u doorverkoopt, kunt u de doos ten slotte altijd weggooien als u klaar bent.

4. Geen ruimte hebben is geen excuus

Gebrek aan ruimte is vaak de belangrijkste reden voor parfumverzamelaars om hun doosjes niet te bewaren. Maar dat is geen excuus. Je kunt de flessen er eigenlijk gemakkelijk uithalen en vervolgens uitvouwen en platdrukken. Alle dozen passen dan gemakkelijk in een kleine kartonnen doos of container.

Misschien moet je ze echter helemaal niet plat maken en de dozen voor andere doeleinden gebruiken die we hieronder bespreken.

5. Uw flessen beschermen

Veel mensen bewaren hun parfumflesjes in een prullenbak of een ander soort container. Wat er gebeurt, is dat de flessen beschadigd raken. Als je de flesjes in de originele verpakking bewaart, blijven ze mooi.

Ja, natuurlijk is het een gedoe om steeds de dozen te openen, de fles eruit te halen, er weer in te doen en de dozen weer te sluiten als je hem hebt gebruikt. Maar je hoeft dit niet voor alle parfums die je bezit te doen. U kunt de geuren die u momenteel draagt ​​zonder hun doos bewaren en de geuren die u momenteel niet gebruikt in de originele dozen bewaren. Er is nog een belangrijke reden om parfums in dozen te bewaren, zoals we hieronder bespreken.

6. Bescherm je parfum

Hoor je parfumliefhebbers niet vaak klagen dat een parfum anders ruikt dan voorheen? Ze denken vaak dat hun smaak, geur of zelfs huid verandert. Maar in feite is het het parfum zelf!

Net als de prachtige dozen waarin ze worden bewaard, moet je ook voor het parfum erin zorgen. Geuren moeten koel en donker worden bewaard. Als het wordt blootgesteld aan te veel hitte of direct zonlicht, gaat de geurkwaliteit snel achteruit. Het beschermen van je geur is dus nog een reden waarom dozen nuttig kunnen zijn.

7. Geuridentificatie

Geuren veranderen in de loop van de tijd door kleine aanpassingen in formuleringen. Zo ook de doos. De doos kan aanwijzingen geven over het identificeren wanneer het parfum is gekocht, wat ook belangrijk is voor doorverkoop, als iemand op zoek is naar een parfum uit een bepaalde periode.

8. Organisatie

Dozen kunnen worden gestapeld, maar flessen vaak niet. Door uw geuren in de originele verpakking te bewaren, wordt opslag dus gemakkelijker. Voor veel parfumliefhebbers die heel veel parfum hebben, maakt dit het zelfs gemakkelijker om het parfum te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

9. verhuizen

Last but not least, de dag dat je verhuist, is de dag waarop je echt zou willen dat je de originele dozen nog had. Flessen zijn kwetsbaar en kunnen gemakkelijk beschadigen.Dozen daarentegen zijn niet alleen gemaakt om er mooi uit te zien, maar ook om je flessen te beschermen tegen beschadiging tijdens het transport

Conclusie

Als je zo ver bent gekomen, weten we zeker dat je je hebt gerealiseerd hoe belangrijk parfumdoosjes zijn. Dus welkom bij de club van parfumliefhebbers die hun flesjes wel bewaren.

Als je de originele dozen nog steeds niet belangrijk vindt, bekijk dan onze Beautinow-collectie van testerparfums. Waarom parfum kopen in originele dozen, als je ze toch weggooit?

.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.