Hoe u parfummonsters thuis kunt testen en waarom het beter is

Koesteren in de glorie van je nieuwste parfumaankoop voelt ongelooflijk. Aan de andere kant kan het behoorlijk verpletterend zijn om vast te zitten aan een geur die je niet lekker vindt nadat je een flink bedrag hebt uitgegeven. Er is maar één oplossing:

Testen, testen, testen... THUIS

Om ervoor te zorgen dat je nooit een geurmislukking ervaart, is het van cruciaal belang dat je het testproces voorafgaand aan de aankoop optimaliseert. Er is iets geweldigs aan een paar uur in het warenhuis doorbrengen, verschillende geuren ruiken en je ogen uitkijken op de planken met kostbare glazen flessen. De ervaring voelt echter onvolledig en kan vaak overweldigend zijn. Je moet een snel oordeel vellen over een parfum op basis van alleen de topnoten, omdat het onmogelijk wordt om nuances in de geurlagen te detecteren wanneer de neusvermoeidheid toeslaat.

Daarom is de beste manier om parfums te testen en te bepalen of ze een volle fles waard zijn, om monsters te nemen en ze een paar dagen te dragen. Naarmate je de volledige geurcyclus ervaart en begrijpt hoe deze in je levensstijl past, kun je weloverwogen beslissingen nemen.

Dit brengt ons bij de vraag hoe je parfum samples het meest effectief kunt testen. Maak je geen zorgen; we hebben u gedekt met deze grondige gids.

Aanbevolen leesvoer: Hoe u geheel GRATIS parfummonsters kunt krijgen

Parfummonsters testen 101

perfume sample testing 101

Voordat u het parfummonster spuit, zijn hier twee belangrijke dingen die u in gedachten moet houden.

1) Parfum Piramide: Om een parfum goed te kunnen beoordelen, moet je de top-, midden- en basisnoten ervaren. Het komt vaak voor dat een geur, waarvan de topnoten je in vervoering brachten, in de droogfase toch tegenvalt. Aan de andere kant hou je misschien niet van de openingsnoten van een bepaald parfum, maar hou je van de geur die je een uur lang omhult. 

how to test perfume samples

2) Concentratie: De levensduur van een geur is voor velen van ons belangrijk om te beslissen of het item de uitgave waard is. Je moet niet vergeten dat de concentratie van een parfum bepalend is voor de levensduur op de huid. Verwachten dat een Eau de Cologne hetzelfde presteert als een Eau de Parfum is onrealistisch. In feite kunnen andere factoren, zoals weersomstandigheden en de opstelling van de noten, ook van invloed zijn op hoe lang een geur meegaat.

Om te voorkomen dat nasale vermoeidheid uw indruk van de monsters vertroebelt, dient u het proces niet te overdrijven. Aangezien u aan geen van de verplichtingen hoeft te voldoen die gepaard gaan met het nemen van monsters in een fysieke winkel, moet u de tijd nemen. Indien mogelijk kunt u zelfs uw reacties op elk parfum noteren en uw bemonsteringstraject volgen voor toekomstig gebruik.

Testen op papieren vloeipapier

U moet papieren stroken of vloeipapier hebben gebruikt om uw parfums meerdere keren te testen. Ze zijn gemaakt van bijzonder absorberend, poreus materiaal waardoor een geur snel kan worden opgenomen.

perfume sample blotters paper strips

Zorg ervoor dat u de strip van u af houdt wanneer u het parfum aan de andere kant spuit. Laat de strip niet weken; een of twee verstuivingen zouden voldoende moeten zijn. Als u van plan bent om meerdere geuren te testen, moet het aantal constant blijven, zodat u de concentratie nauwkeurig kunt testen.

Wacht een paar seconden en laat de alcohol verdampen voordat je de strip onder je neus brengt en inhaleert. In plaats van het aan je neus aan te raken, snuif je lichtjes met korte ademhalingen aan de strip en leg je hem opzij. Een handige truc is om de geurige kant naar boven te buigen zodat deze het oppervlak niet raakt.

Geniet van de sensatie van de topnoten terwijl je wacht tot de geur zich verdiept in de hart- en basisnoten. Ruik de hele dag door elk uur aan de strip om de volledige geurcyclus te ervaren. Als je tegelijkertijd meerdere geuren test, zorg er dan voor dat de strips ver uit elkaar blijven om te voorkomen dat de geuren bederven.

Testen op de huid

Als je willekeurige monsters had gekozen, kun je met het papierstrookexperiment een paar favorieten verfijnen die het waard zijn om op de huid te worden getest. Als je echter alleen proefjes van je verlanglijstgeuren hebt besteld, is het de moeite waard om ze allemaal op je huid uit te proberen. Dit komt omdat bepaalde parfums die je niet leuk vond op de papieren strip volledig kunnen transformeren wanneer ze zich vermengen met je huidchemie. Elk parfum reageert met de warmte, flora en natuurlijke oliën van je huid en verandert in een versie van zichzelf die uniek is voor jou. Aangezien u aan het einde van de dag de geur op uw huid zult dragen, is dit een niet-onderhandelbare stap.

Aangezien monsters in een beperkte hoeveelheid komen, moet u dat wel zijn efficiënt bij het verstuiven van het parfum (om het langer te laten duren). Om het gedurende een hele dag te testen, moet u het experiment onmiddellijk na uw ochtenddouche beginnen. Zorg ervoor dat je huid warm en schoon is, want open poriën reageren sneller op de geur. 

Richt de spray op uw polspunten, omdat deze van nature warm worden gemaakt door de aderen eronder. Polsen zijn de meest gekozen plek voor geurtesten. Voor het gemak kunt u ze op de rug van uw handen spuiten, maar houd er rekening mee dat het langer duurt voordat het parfum is verspreid.

Nadat de geur op natuurlijke wijze op de huid is opgedroogd, inhaleer je de topnoten zonder je neus ter plaatse aan te raken. De geur zal zich in de loop van de dag ontwikkelen en je kunt af en toe een snuifje nemen om te zien hoe het verandert. Het spreekt voor zich dat je tijdens de testperiode uit de buurt moet blijven van andere geuren om je ervaring zuiver te houden. 

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om jezelf elke dag een nieuw parfum op je verlanglijstje cadeau te doen. Bestel nu uw stalen!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.