Wat te doen met geurtjes die je niet meer lekker vindt

Het leven is te kort om parfum te dragen die je niet lekker vindt. Zie het op deze manier, het hamsteren van parfumflesjes die je nooit meer zult gebruiken, weerhoudt je er alleen maar van om nieuwe geuren toe te voegen aan je collectie.

Parfums kunnen zeer subjectief en persoonlijk zijn. Uw smaak kan binnen een paar maanden veranderen. De gourmand, vanillegeuren waar je een paar maanden geleden van hield, lijken nu misschien plakkerig en zwaar. Je kunt een geur ook ontgroeien op basis van je leeftijd en positie in het leven. U hoeft zich niet schuldig te voelen, want dit is een veelvoorkomend probleem onder alle geurliefhebbers, maar dat betekent niet dat u niet moet proberen waar voor uw geld te krijgen.

1. Geef het weg

Als je plank vol staat met parfumflesjes die geen waarde toevoegen aan je leven, kun je ervoor kiezen om ze weg te geven aan je vrienden en familie. Sommige van je oude geuren komen bijvoorbeeld uit je tienerjaren en je draagt ze waarschijnlijk niet meer op je huidige leeftijd. Het zou een geweldig idee zijn om dergelijke geuren weg te geven aan iemand van een geschikte leeftijd!

2. Geur Ruil

Als je geen goede kandidaat kunt vinden om je geur weg te geven, kan het ook een goede optie zijn om deze te ruilen voor een andere geur waar je misschien dol op bent. Het makkelijkst is om eerst te kijken of iemand in je omgeving er wel of niet in geïnteresseerd is. Zo niet, dan kan het een goed idee zijn om een ruilaanbieding op deze plaatsen te laten vallen:

Aarzel niet om een ruilaanbod te plaatsen. Geloof ons, de reacties zullen je verrassen!

3. Verkoop ongewenste parfums

Terwijl je probeert een ruilmogelijkheid te vinden, krijg je misschien niet de geuropties waar je mogelijk dol op bent. In dat geval moet u vragen of de tegenpartij gewoon uw geur wil kopen. Een prijs rond de 20-40% van de oorspronkelijke verkoopprijs zou redelijk moeten zijn. Voor ongeopende flessen mag u iets meer vragen.

Eindelijk kun je ze ook hergebruiken, wat een spannend project kan zijn! We hebben hieronder een aantal manieren opgesomd waarop je de ongewenste parfums in je leven kunt gebruiken.

4. Gebruik het als kamerverfrisser

Dit is een no-brainer. Als er een parfum is dat je overdag niet graag draagt, maar wel aangenaam vindt, kun je het gebruiken om je kamer, gang of een andere afgesloten ruimte op te frissen. Neem droge wattenbolletjes in een bak, zoals een kom, en spuit het parfum eroverheen. Je kunt ze ook in de parfumvloeistof laten weken als je een sterker effect wilt. De ruimte zal binnenkort worden gevuld met een aroma dat positiviteit inspireert zonder overweldigend te zijn. 

5. Spray het op je lakens en beddengoed

Ja, dat heb je goed gehoord. Je kunt je parfum op je kussens, lakens en hoezen sproeien, zodat je 's nachts comfortabel kunt liggen, omgeven door de geur. Het is raadzaam om het parfum eerder op de dag te spritzen en het beddengoed te laten luchten, zodat je de kalmerende geur overhoudt zonder de scherpe alcoholische tonen. Dit is met name een uitstekende hack voor aromatische parfums.

6. Laat je frisse was lekker ruiken

Als je dol bent op het idee om geurige kleding vers uit de was te dragen, dan moet je deze hack proberen. Het enige wat je hoeft te doen is een zakdoek met de geur te besproeien en deze halverwege de droogcyclus tussen je kleding te gooien. Je kleding komt licht geparfumeerd uit de was.

7. Benut de kracht van laagjes

Als je je parfums wilt opgebruiken door ze dagelijks te dragen, dan is laagjes je beste vriend. Geur is veelzijdig en je moet experimenteren met de geurproducten die tot je beschikking staan om iets unieks te creëren.

Om te beginnen kun je je parfum een laagje geven met geparfumeerde lotions die een bepaalde noot naar voren brengen of de geur die je niet lekker vindt onderdrukken. Lotions met één noot zijn uitermate handig voor het aanbrengen van laagjes, en de toegevoegde bonus is dat ze ervoor zorgen dat het parfum langer meegaat.

Als je iets gewaagders wilt proberen, kun je parfums over elkaar heen proberen te leggen. Je weet nooit welke geur er kan ontstaan door het samenspel van de akkoorden. Als je bijvoorbeeld een plakkerige, honingachtige geur combineert met een schone, frisse geur, kan een geur ontstaan die net zoet genoeg is om aantrekkelijk te zijn zonder overweldigend te zijn.

Je kunt je eigen onderzoek doen naar hoe bepaalde noten op elkaar reageren als je de kunst van het accentueren en onderdrukken van akkoorden in een parfum met een andere onder de knie wilt krijgen.

8. Geef je briefpapier een onvergetelijke geur

Er is iets heel delicaat en romantisch aan het spritzen van parfum op je schrijfinstrumenten en oppervlakken. Een beetje parfum op een handgeschreven brief kan een wereld van verschil maken voor de ontvanger. Bovendien ervaar je het plezier van het schrijven van een geurpen of potlood. Je kunt deze hack zelfs gebruiken om jezelf als professional een kenmerkende geur te geven door je visitekaartjes en memo's op te frissen.

9. Breng parfum aan op gloeilampen en lampenkappen

Warmte helpt parfum te verspreiden. Een paar druppels parfum op je lampenkap deppen is een geniale hack, omdat de geur zich zal verspreiden zodra je de lamp aanzet en warmte begint uit te stralen. Als de lampenkap van stof is, is het verstandig om geuren te gebruiken met transparante vloeistoffen die geen vlekken achterlaten. Je kunt het zelfs rechtstreeks op gloeilampen en buislampen aanbrengen, maar wees voorzichtig. De geur die wordt verspreid is voldoende om een onaangename geur in de kamer te maskeren.

10. Geurige opslag = Geurige kleding

Er kunnen veel redenen zijn waarom je geen parfum draagt. U kunt bijvoorbeeld een bepaalde fase van de geurcyclus haten. In sommige gevallen hou je misschien van de midden- en basisakkoorden, maar wil je niet zitten door het vervagen van de topakkoorden die het parfum geschikt zouden maken om te dragen. Dit is wat je voor deze parfums kunt doen. Plaats wattenbolletjes gedrenkt in de parfumvloeistof in je kledingopbergers zoals kasten en laden. De geur zal langzaam in je kleding sijpelen en de topnoten vervagen. Tegen de tijd dat je iets uittrekt om te dragen, ruikt het alleen nog maar naar de akkoorden waar je van houdt.

Als je ongewenste parfums hebt die niet op de hierboven genoemde manieren kunnen worden hergebruikt, is het misschien tijd om er afstand van te doen. Geef ze cadeau aan iemand die ze leuk vindt, of doneer ze aan een goed doel. Je verkoopt je geuren ook door voor het geval je liever je geld terug hebt.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.